Lordi 2011

 Lordi kävi kaksissa seurakisoissa Titin kanssa harjoittelemassa aluekisoja varten ennen kisakauden alkua.

Porvoo 16.4 he C 63,48% 1. sija

Porvoo 24.4 he C 72,2% 1. sija


 15.5 Loviisa

Kisasin Lordin kanssa ensimmäistä kertaa. Starttasimme Esman seurakisoissa 80cm esteluokan. Ori oli kisasta varmasti enemmän innostunut kuin ratsi ja verkka sujuikin varsin vauhdikkaasti. Radalla ori pyyhälsi ihan yhtä lujaa kuin verkassakin ja kaarteen jälkeisellä pystyllä puomi tulikin alas. Kun estekorkeus ei päätä huimannut, niin kaikki sujui hyvin ja orille jäi varmasti kiva mieli kisasta. Omistaja taas jatkaa treenaamista ja ilmoittaa heppansa uusiin kisoihin kesällä.


 

21.5 Riihimäki

Lordin ensimmäinen aluekisa. Luokaksi valittiin helppo B:3 2009 joka sopi hyvin Lordin sen hetkiseen koulutustasoon. Luokka oli avoin 5- ja 6- vuotiaille hevosille. Titti ratsasti hevosen rutiinilla radan läpi ja saikin arvostelussa kehuja siististä esittämisestä. Tuomarit pitivät Lordin liikkeistä, mutta olisivat haluneet nähdä vähän tasaisemman suorituksen. Tulokseksi tuli 59,7% ja sillä irtosi 11. / 19. sija. Kelpo suoritus ja samalla saimme kvaalin syksyn kuninkaallisiin 5-v. laatuarvosteluun. Iltapäivällä kotiin lähti tyytyväinen kouluratsun alku sekä omistaja. Kaikki treenaamiset, kisapaikkoihin totuttamiset, valmennukset ja kuljettamiset eestaas tuottavat nyt hedelmää kun Lordi toimii sekä ennen kisoja että kisapaikalla rutinoituneesti mutta innostuneesti. Omistajan kelpaa hymyillä.

tittilordikisat511_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

tittilordikisa511_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


21.7 Messilä

Kisasimme Lordin kanssa Messilässä Suokki Challenger Cupissa esteillä 80 cm luokassa. Vaikka päivä oli todella kuuma, Lordilla riitti virtaa tosi paljon ja verkka oli sekä hätäinen että huonosti tehty orin keskittymispuutteen takia. No, radalle vaan, eihän siinä muukaan auttanut. Valmentaja Esman hyvin neuvojen saattelemana lähdimme suorittamaan rataa joka oli tosi helppo ja väljästi tehty mikä sopi meille hyvin. Alun Lordi meni ihan hyvin, mutta puolivälin jälkeen keskittyminen herpaantui ja tiputimme kaksi puomia. 8vp suoritus nyt ei ollut mikään ihanne tulos, mutta minkäs teet.

lordimessila711_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lordimessila711_2.jpg

 

Kokemusta tuli kuitenkin taas lisää ja taas uusi kisapaikka esiteltyä orille. Puitteet olivat hieman ahdasta verkkakenttää lukuunottamatta hienot. Eikun kotiin taas treenaamaan lisää kontrollia ja kuntoa ratsille.

Kuvat Messilästä Zoomilude.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13.8  Porvoo

Lordi kisasi taas helppo B:3 luokan. Luokka oli avoin suomenhevosille ja lähtijöitä oli kivasti reilut 20. Titti ratsasti hyvän verkan ja kelpo suorituksen aitojen sisällä. Tulokseksi pari sai 61,7% ja sijoitus oli 15./22. Tulostaso oli kyllä aika huikea kun sijoitukseen olisi tarvittu melkein 65% tulos ! Mukana olivat myös maan parhaat 5-vuotiaat; Sarantino, Sarantello, Harjun Kakkonen, Hessin Leevi ja Kiripassi jotka esittivätkin melkoisen hienot suoritukset ! Onnea menestyneille ! Kyllä kelpasi olla suokki-ihminen radan laidalla. Siinä on meille taas näyttö kuinka tasokkaassa ikäluokassa meidän orimme kisaa.

 tittilordikisa811_23.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

3.-4.9 Ypäjä Suomen ratsujen kuninkaalliset, 5-vuotiaiden laatuarvostelu

Matkasimme Lordin ja Valtterin, 9kk,  kanssa Ypäjälle jo perjantaina jolloin Titti ratsasti orin läpi ja asetuimme maneesitallille taloiksi. Perjantaina saimme tallinaapuriksemme kivan ruunan ja toisella puolella oli tyhjää. Lordi oli kyllä melkoisessa latingissa kaikesta hässäkästä ja ihanista tammoista ympärillä.

Lauantai: Ystäväni Immu kävi kävelemässä Lordin kanssa aamulla ja päivällä kaikki oli valmista estekoetta varten. Esma verkkasi Lordin huolella ja ori käyttäytyi hienosti maneesissa. Lordi ehti ehkä vähän jo väsähtääkin ennen omaa vuoroaan, mutta hyppäsi silti hyvin radalla. Estekoetuomarit Kati Hurme-Leikkonen ja Carl-Harry Frey totesivat Lordista seuraavaa:

Hyppytekniikka 7esmalordi92011_1.jpg

Hyvä jalkatekniikka, avaa hyvin takaa. Laukan rytmi kärsii hypyissä, laskeutuu raskaasti esteeltä.

Hyppykapasiteetti ja laukka 7

Laukassa riittävä askelpituus, mutta se saisi olla elastisempaa. Kapasiteetti tänään kohtalainen.

Ratsastettavuus ja yhteistyöhalukkuus 7,25

Hevonen on ratsastajan avuilla. Laukka vielä vaikeasti säädeltävissä.

Kuvassa Esma verkassa Lordin kanssa.

Heti estesuorituksen jälkeen riensimme vaihtamaan vermeet hevoselle ja Esmalle. Lordi oli pyydetty Linkkerin jälkeläisryhmään orikavalkadiin derbykentälle. No, hösseliksi vain ja Esma ratsasti pintelöidyllä orilla kokoontumiseen.

 

esmalordi92011_2.jpg

Linkker on kuuluisa esiintymishalustaan ja jo 18-vuotias herra innostui melkoisesti tälläkin kertaa derbykentälle pääsystä. Onkohan Lordi perinyt isältää esiintymisgeenit kun Lordikin oli liekeissä nurmella. Onneksi olin laittanut kunnon nurmihokit pojalle kenkiin niin saatoin huoletta katsoa oriin intoa yleisön edessä. Ryhmämme oli melkoisen tasokas ja olimme tietysti rinta rottingilla mukana;)

Mukana olivat Lordin lisäksi:

 Milo Mainio 6-v.liinakko ruuna Sijoittui jo viime vuonna laatuarvostelussa ja oli tänä vuonna kasvattajakisassa koulupuolen 3! Hyvin laadukas, selvästi isänsä poika.

RP-presto 6-v. liinakko ruuna Aika monta sijoitusta koulupuolelta aluekisoista jo viime vuonna ja tänä vuonna kasvattajakisoissa myös hieno sijoitus!

Meren Lumous 2-v. liinakko tamma. Hyvin terverakenteisen näköinen nuori. Näyttelyistä saanutkin 44p. Kiva nähdä mitä tästä likasta tulee isona.

 

 Sunnuntai: Immu kävi taas aamulla kävelemässä Lordin kanssa ja ori oli selvästi jo rauhallisempi.  Lordi oli saanut eilen uuden naapurin kun ori Salmiakki Poika majoittui viereiseen boxiin maneesitallissa.Pojat tulivat onneksi hyvin juttuun.  Lordin vuoro oli vasta päivällä, joten meillä ei ollut mikään kiire aamulla vaan sain rauhassa tehdä valmistelut hyvin nukutun yön jälkeen. Titti ratsasti Lordin kisapaikalle ja pääsi verkkaamaan onneksi kuivuneella kentällä orin valmiiksi. Lordi oli selvästi jo kolmatta päivää keskellä kisahulinaa kun jalka alkoi jo vähän painamaan mikä näkyi vähän suorituksessa. Titti luotsasi kuitenkin rutiinilla radan läpi ja tuomio kuului:

 Käynti 7,25tittilordi911_1.jpg

Tarmokas, elastinen ja irtonainen. Saisi työntää ja keskittyä paremmin.

Ravi 7,25

Tahdikas, letkeä, rento. Saisi olla aktiivisempi ja jäntevämpi takaa. Ei jaksa vielä kantaa.

Laukka 7

Melko tahdikas, vielä voimaton. Selkeämpi liitovaihe. Lisää jäntevyyttä ja ylämäkeen.

Luonne 7,25

Paljon potentiaalia, laajat liikkeet. Vielä voimaton ja epävakaa tasapaino.

Kuvassa Titti ja Lordi suorituksensa jälkeen.

Lordi sai lopputulokseksi 7,14 jolla se päätyi sijalle 18./47 ollen neljäs ei sijoittunut. Erot tulosluettelossa olivat tosi pieniä ja olimme tyytyväisiä sijoitukseen. Oikein kiva reissu kaiken kaikkiaan ja en voi kuin kiittää niitä kaikkia jotka auttoivat minua viikonloppuna. Ilman teitä hommasta ei olisi tullut mitään !

 


 

30.9 Loviisa

Debytoimme Lordin kanssa koulukisoissa Loviisassa Itä-Uudenmaan koulumestaruuksissa. Luokaksi olin valinnut helppo C:n jotta selviäisin radasta edes jotenkin. Verkka meni hyvin ja radan alun jaksoin vielä ratsastaakin hevosta, mutta käyntiosuuden jälkeen voimani olivat jo ihan lopussa. Hieno Lordi teki työt puolestani ja klaarasi laukkaosuudet kyllä ihan itse minun vain sinnitellessä kyydissä. Selvisimme kuitenkin kunnialla ensimmäisistä koulukisoistamme saaden tuomareilta prosentit 61,13 jolla voitimme yllätykseksini kisan! Tuomari kommentoi:"reipas esitys, kiva hevonen" 

 lordipalkinto911_3.jpg

  1.10 Loviisa

Vasta kun olimme toipuneet edellisestä kisasta niin jo olimme seuraavassa. Sunnuntaina oli estemestaruuksien vuoro ja olin ilmoittanut meidät 85cm luokkaan jossa arvostelu oli 367.1 eli toisessa vaiheessa ratkaisi ensin virheet ja toiseksi aika. Lordi oli verkassa aika innokas mihin olin jo tottunut. Verkkasin Lordin vasta rataan tutustumisen jälkeen koska starttasimme viimeisenä ja kävelimme sitten radan vieressä nurmialueella omaa suoritusta odotellessamme. Radalla oli ihan kunnon esteet muuria ja trippeliä myöden mikä tuntui tietysti kivalta. Onneksi Lordi ei ole ollenkaan nirso esteiden suhteen vaan sille käyvät ihan kaikki väriin ja muotoon katsomatta. Ori oli kerännyt itseensä virtaa toisten hyppyjä katsellessaan ja kun menimme radalle minun ei juuri muuta tarvinut tehdä kun viisata pojalle seuraava este. Menimme aika vauhdilla radan läpi ja tämä oli ensimmäinen kerta kun ratsastin aikaa Lordilla. Ori hyppäsi tosi hienosti ja tekikin puhtaan suorituksen.

lordieste1011_12.jpg

lordieste1011_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yllätykseksemme meidät pyydettiin palkintojenjakoon, olimme sijoittuneet kolmensiksi. Saimme myös parhaan suokin kiertopalkinnon. Olipa hieno viikonloppu !