Lordin suku

i. Linkker, kantakirjattu I

SH koulumestari 2008, s. 1993

ii. Mikker, KTK I

iii. Vokker
iie. Miina
ie. Vekselinda, KTK I iei. Vekseli
iee. Sirvamus

e. Surillon Sumu, kantakirjattu II, s. 1992

ei. Surillo, KTK II eii. Suhari
eie. Murilo
ee. Liidoste, KTK III+ eei. Aaviste
eee. Velin-Liito

Lisää tietoja Lordin suvusta: http://www.sukuposti.net/hevoset/sumun-lordi/509049

lordi3_1009.jpgLordi kuvassa 3-vuotissyksyllä.

Lordin suku on kantakirjattuja hevosia täynnä. Vaikka vanhemmat ovat ratsukantakirjassa hyvillä pisteillä, takaa tulee vain ravureita niin kuin monen muunkin menestyneen suokkiratsun takaa.

Lordin isä on pienikokoinen liinakko Linkker, joka on niittänyt mainetta kouluradoilla olympiaratsastaja Heidi Svanborg-Lodmanin kanssa. Vuonna 2008 ratsukko voitti suomenhevosten koulumestaruuden ja hallimestaruuden sekä 2009 tulivat mestaruuksissa hopealle ja uusivat hallimestaruutensa. Ratsukko osallistui 2009 myös avoimeen vaativaan luokkaan sijoittuen. Vaikka Linkker on niittänyt eniten mainetta koulupuolella, minua kiinnostaa enemmän Linkkerin hyvä hyppytekniikka ja hyvä laukka. Kun kävin Linkkeriä katsomassa ennen Lordin ostoa, orin luonne teki suuren vaikutuksen valtavan teknisen kapasiteetin lisäksi. Orille passage oli yhtä helppoa kuin monelle muulle hevoselle kavion nosto. Orin käsittely näytti vaivattomalta ja nöyryys oikein paistoi hevosesta. En ole kyllä nähnyt niin hyvin pidettyä hevosta kun Linkker on. Annen hevosen pito on ollut minulle esimerkkinä. Lordi on perinyt isältään kiltteyttä vaikkei Surillon Sumuakaan voi tosissaan jääräpäiseksi sanoa. Kuvassa Linkker Annen kanssa treeneissä vuonna 2007.

linkker106.jpg

Näin Lordin emän ensimmäisen kerran kun Lordi oli pieni. Usva oli varsomisesta vielä pullea, mutta laukka oli silti aivan mieletön. Laukka oli pyöreä, todella energinen ja tamma polki takaa niin, ettei sitä helpolla suokiksi tunnistanut. Suomen ratsujen kuninkaallisissa näkee nykyään tällaista laukkaa monillakin suokeilla, mutta silloin se totisesti teki vaikutuksen. Usva oli luonteeltaan todella meneväistä sorttia eikä maastossa ravaaminen toisen hevosen edessäkään meinannut onnistua millään. Tamma laukkasi koottua laukkaa muiden ravatessa takana kun kiire oli niin kova. Tästä huolimatta tamma pysyi käsissä helposti.

Vanhemmilta saatu rohkeus näkyy Lordilla varsinkin esteillä. Lordi on kerran hypännyt esteen sekaan irtohypytyskujalla, mutta se ei näkynyt mitenkään uusinta hypyn lähestymisessä vaan etujalat nousivat vielä nopeammin ja hyppy oli rennon pyöreä.

Lordilla on monia menestyneitä sukulaisia.

Kantakirjattuja lähisukulaisia:

- Virimarilla RK II-palk. Lordin puolisisko

- Onnenuniikki RK I-palk. Lordin puolisisko

- Surillon Sulu RK II-palk. Lordin emän sisko

- Pessan Illuusia I-palk. Lordin emän siskon tytär

Alla joitakin menestyneitä hevosia Linkkerin katraasta:

- Hiiden Linkman; kisaa menestyksekkäästi esteitä kansallisella tasolla

- PR-Presto; sijoituksia 5-vuotiaana kansallisista koululuokista

- Meren Tähti; saanut 44p. I-palk. valtakunnallisesta suokkien näyttelystä.

- Milo Mainio; 3. sijoitus Tapiola 6-v. kasvattajakisassa

- Solomon; 3-vuotislaatuarvostelu voitto

Lordin pikku-serkku emän puolelta, Pessan Illuusia on varsanäyttelyn luokkavoittaja 41pisteellä.