Valmennus Training

Lordi on varsana hankittu kisahevoseksi ja se kilpaileekin alue-kansallisella tasolla koulussa, esteillä sekä kenttää. Katson vuosittain mihin lajiin milloinkin keskitytään.

lordi1_022.jpg

Lordi on opetettu kärryille kaksi vuotiaana ja suuriosa voimatreenistä tehdäänkin kärryillä. Myös hankitreenit ratsain kuuluvat kunto-ohjelmaan. Meillä on käytössä hienot maastot, josta löytyy monenlaisia mäkiä kiivettäväksi.  

Kuvassa Lordi Johanna Heikkilän ratsutuksessa kesällä 2013.

Lordi asui kotonani 2012 joulukuuhun saakka ja vain ratsutus tehtiin Porvoossa. Tämä helpotti kovasti kaikkea hevosten hoitoa ja myös treenaamista. Hevosen oppi myös tuntemaan todella hyvin ja tiedän pienimmästäkin eleestä mitä ori on vailla.

 

 

 

Koulukiemuroita Lordi oppi Titti Finnen luona Porvoossa 2013 saakka ja minä hoidan orin luotsaamisen kenttä- ja estekisoissa. Valmentajina olen käyttänyt mm: Marek Lootuks, Jukka Jokinen, Bruno Degreef... Nina Sund auttoi minua kesällä 2010. 2013 alusta Lordia on ratsuttanut kouluratsastaja Johanna Heikkilä.

lordititti710_1.jpg

Tein Lordin sisäänratsastuksen 3-vuotiskeväällä. Apuna käytin namia ja se on käytössä vieläkin selkäännousussa. Lordin mutkaton luonne tuli hyvin esille selkään nousussa. Minä yksinkertaisesti nousin orin selkään ja sitten mentiin. Lordi ei kertaakaan ihmetellyt asiaa sen kummemmin.

2.10.10_koulukilpailut_porvoo_0321.jpg

Kuvissa Lordi 4-vuotiaana Titin treenissä ja ensimmäisissä koulukisoissaan.

niinisalovappu2012_0691.jpg

Vuonna 2012 Lordilla on kisattiin helppo A tasolla koulussa. Esteratojen korkeus pidettiin maltillisesti 90cm ja kentässä startattiin harrastetta. Kaikista lajeista ori sai sijoituksia.

Kaudella 2013 Lordi jatkoi kisaamista kansallisella tasolla koulua ja tuttaria kenttää jolloin estekisoissa korkeus on 100cm. Lordi kantakirjattiin Harjussa 17.10.2013 Johanna Heikkilän (koulu) ja Venla Keräsen (este) toimesta. Johannan työ Lordin kanssa on parantanut hevosen liikkumista ja laatua todella paljon. Se, että ratsuttaja osaa ajatella pelkän teknisen vaatimisen lisäksi myös hevosen henkistä puolta, on auttanut kilttiä ja herkkää Lordia todella paljon. Kun Johanna hyppää orin selkään, Lordista löytyy aika makee kouluheppa samantien ;). 

Kuvassa minä Lordin kanssa Niinisalossa kenttävalmennuksessa 2012 keväällä.

Kaudella 2014 Lordilla kisattiin kaikissa kolmessa lajissa tosin kevään kaksi tuttaristarttia menivät mönkään Lordin räkätaudin takia. Estekansallisissa tehtiin ihan hyvä eka kausi ja päästiin ruusukkeillekin. Hallialuemestaruus tuli keväällä esteiltä ja syksyllä olimme vastaavissa aluemestaruuksissa hopealla. Esteillä belgialainen Benny Vandervaerenin valmennus on parantanut meidän suoritusta radalla vähän joka osa-alueella ja onneksi mies näyttää pysyvän Suomessa tänäkin vuonna.

Johanna Heikkilä ratsutti Lordia koulupuolella ja jälki oli hienoa; sijoitus lähes jokaisessa helppo A startista. Hevonen kantaa nyt itseään koko ajan paremmin.

Kaudella 2015 jatkamme kansallisten kisojen parissa ja koitamme aloittaa myös astutuspuuhat.