Kilpailut 2013

4.-5.5 Harju aluekisat este 90cm

Kisakausi alkoi 4.-5.5 Harjun alue-estekisoilla joissa starttasin 90cm kumpanakin päivänä. Hevonen oli aika tahmea ja tiputti toisessa vaiheessa yhden puomin kumpanakin päivänä.

18.5 Kotka aluekisat este 100cm

Orin ensimmäinen 100cm kisa. Treeneissä olemme hypännyt 100cm esteitä jo viime kaudella joten nyt oli aika startata uudella tasolla. Sama vaisuus kuin edellisissä kisoissa hevosessa ja tuloksena 8vp. Ihan ok rata muuten ja estekorkeus tuntui sopivalta, mutta kipinä hevosesta puuttui. Rata ei tuntunut mitenkään huippuvaikealta mutta kahdestakymmenestä ratsukosta vain kolme teki nolla-nollan.

26.5 Ypäjä aluekisat kenttä tutustumisluokka

Olimme käyneet Ypäjällä treenaamassa keväällä ja nyt oli sitten ensimmäisen tuttaristartin vuoro. Majoituimme Ypäjällä ja Lordi asui maneesitallissa edellisen yön kun matka Ypäjälle Lappeenrannasta on niin pitkä. Onneksi Lordi on kokenut matkustaja ja kisapaikkoihin se tottuu nopeasti joten hyviällä mielin lähdettiin kisoihin. Koulu on ollut meidän kompastuskivi ja niin oli tälläkin kertaa. Saimme koulusta 61,3vp, kun maasto ja rataesteet meni nollilla. Olin aivan haltioissani estekokeesta jossa hevonen kulki erittäin sujuvasti ja imi hyvin esteille. Maasto näytti kävelyssä helpolta ja varsinkin kun Ypäjän molemmat vedet oli tällä kaudella treenattu, niin eihän siinä sitten muuta kuin tarpeeksi hanaa vaan ja vedet silmissä maaliin. Sijoitus oli meillä 14./ 30. Ihan ok tulos ensimmäiseksi tuttariksi.

21.7 Imatra alue este 100 cm

Hevonen tuntui verkassa todella hyvältä ja innokkaalta. Sen takia harmitti vielä enemmän töppäilyni radalla. Kävelin radan normaalisti läpi, mutta jotenkin unohdin, että sarja oli yhden laukan eikä kahden laukan välillä. Rata lähti ihan hyvin, mutta kaarteen jälkeen tulin sarjalle ihan liian huonolla laukalla eikä hevonen yksinkertaisesti pystynyt hyppäämään sarjan B-osaa kun ei ollut aikaa korjata laukan tempoa. Lordi otti selvästi nokkiinsa tumpeloinnistani ja loppu rata oli tosi vaikea. Tuloksena 12vp ja ihan aiheesta. Harmitti kyllä kovin hevosen puolesta.

10.8 Kerava alue kenttä harraste

Lordin kanssa palkintojenjaon jälkeen.

Kävin Lordin kanssa Keravalla treenamassa maastoa vähän ennen kisaa ja meille kävi pieni haveri yhdellä tuttarin esteellä. En uskaltanut ottaa riskiä huonosta kisakokemuksesta ja ilmoitin orin turvallisesti harrasteeseen. Tämä olisi kuitenkin meidän viimeinen kisa tälle kaudelle Lordin lähtiessä Johannalle Nevakseen kantakirjaukseen valmistautumaan.

Olimme taas edellisenä iltana Keravalla ja Lordilla yö meni taas ihan normaalisti jabassa. Olin koittanut panostaa kovin kouluun ja tällä kertaa rata sujuikin hienosti, saimme tulokseksi lähemmäs 70% mikä teki 50,6vp. Olimme koulun ja nollilla menneen estekokeen jälkeen kahdeksansia. Onneksi tarkistin maastoradan nopeuden joka olikin normaalin 350m/min sijaan 400m/min, joten sainkin tykittää ihan reippaasti ilman pelkoa aliaikavirheistä. Alkoi tuntua, että Lordi tietää mitä kisaverkan jälkeen tapahtuu ja startti sujui hyvin. Pidin huolen siitä, että vauhtia on tarpeeksi heti alusta. Verkka-alueelta poispäin mentäessä sain vähän jopa kannustaa oria, mutta kun käännyttiin takaisin päin, Lordi imi niin kovin, että piti jo vähän vahvistaa puolipidätteitä ennen esteitä. Vedellä se vähän epäröi, mutta muuten mentiin ihan normaalisti. Koitin kovin kuullostella maalilinjan ylityksen jälkeen kuulutuksia ja oli kuulevinani kiellosta meidän kohdalla. Ajattelin ettei tuomari kyllä mitenkään voinut tulkita meidän veteenmenoa kielloksi, mutta varmuutta en asiaan saanut. Vähän epävarmana palasin tallialueelle tekemään loppuverkkaa. Sain netistä tiedon, että olimme sijoittuneet kolmansiksi. Ihan hyvä tulos kun lähtiöitä oli jaetussa luokassa 30.

Tähän oli hyvä jättää kenttäkisaaminen tältä vuodelta ja Lordi sai keskittyä ihan muihin asioihin.

30.8 Kunkkarit Ypäjä aluekoulu heA

Kuukauden treenin jälkeen oli aika startata kisoissa ja katsoa miten Johannan opit olivat purreet Lordiin. Ori ilmoitettiin Kunkkareihin he A luokkaan. Heppa liikkui rennosti ja hyvässä tahdissa verkassa ja pari näytti oikein hyvältä. Radalla meno oli samannäköistä ja he saivat tulokseksi 60.172% suht tiukassa arvostelussa. Kun luokka läheni loppuaan huomasimme, että tulos riitti sijoitukseen ja pari kävi pokkaamassa ruusukkeen palkintojen jaossa kuudennesta sijasta.  

31.8.13 Porvoo aluekoulu heA

Laukkaosuus

Lordi ja Johanna kisasivat seuraavana päivänä Porvoon aluekoulua helppoa A:ta. Lordi oli selvästi väsynyt Ypäjän reissusta. Liikkuvassa trailerissa seisomista tuli kuitenkin aika monta tuntia. Johanna teki kaiken mitä tehtävissä oli ja hoiti radan hienosti Lordia liikaa painostamatta. Pari sai eheästä suorituksesta tulokseksi 61.146% ja 15. sija.